Werk van Cursisten

In het Atelier mag je maken wat je zelf wilt, dit kan vanaf een afbeelding zijn die je zelf meeneemt of vorm die je laat ontstaan. Dat maakt niet uit. Door het er over te hebben en naar te kijken ontstaat je eigen beeld. Uiteraard mag je ook zelfstandig werken.

Een steen uitzoeken doen we regelmatig samen bij de Hazelaar in Soest, dat is leuk omdat je anders gaat kijken naar stenen en ontdekt wat er allemaal mogelijk is.

Onderstaande foto’s zijn werken die cursisten zijn gemaakt, deze foto’s hebben ze zelf aangeleverd.

Van cursisten en werk van cursisten worden geen foto’s gemaakt ik het Atelier, het is niet mijn werk en tijdens de les en de workshops wil ik bezig zijn met begeleiden.

Dolfijn van speksteen

In de ruwe steen was de neus van de dolfijn al duidelijk zichtbaar. Gaandeweg krijgt het lijf van de dolfijn vorm en ontstaan er een andere vorm. De steen was puur uitgezocht op de vorm van de neus en op de donkere kleur. De groene streep is een mooi cadeau van de steen.

Familie van Seleniet

Deze cursist heeft al een paar mooie werken gehakt uit Marmer en Albast en wilde uit een stuk Seleniet dat ze cadeau heeft gekregen haar gezin maken.

Gitaar van speksteen

De steen is uitgezocht voor een grote gitaar, een echt lijkende gitaar. Door de combinatie van materialen te zoeken is het een echte gitaar geworden.

Een mooie combinatie van de sokkel maakte het compleet.

Kat van speksteen

Dieren zijn geweldig, zeker als je je eigen huisdier gaat maken. Ook heel lastig want je ziet gelijk als er iets niet klopt.

Paar van Seleniet

Een prachtig kristal onder in de steen kwam tevoorschijn toen de steen gekloofd werd. Dit is gedaan omdat de steen te groot was voor het ontwerp. Hierdoor is er een heel mooi stuk over gebleven waar ook een werk van Seleniet wordt gemaakt.

Wolf

Een echte pronkstuk. De wolf in silhouet uitgevijld in speksteen. Deze speksteensoort is relatief hard waardoor het een behoorlijke klus is geweest. Maar het resultaat is er naar.

Moeder met kinderen uit speksteen

De geborgenheid van de moeder, haar warmte, zorg en liefde voor haar kinderen. Prachtig verbeeld in deze rosé speksteen.

Moeder met kind van Seleniet

Een schitterend werk van Seleniet, de ogenschijnlijke eenvoudige lijnen lopen vanuit hollingen over in bollingen.

Voor de Ajax fan!

Hoe maak je een Ajacied blij. Het meest kenmerkende symbool  van Amsterdam zijn wel de amsterdammertjes.

Amsterdammerte

Paar van Seleniet

Een paar is zo’n mooi beeld van de liefde. Voor onszelf en voor elkaar.

De zeehond

De zeehond is een prachtig geabstraheerd beeld. In de zwarte albast zitten veel schakeringen van wit en grijs waardoor er een mooie beweging in zit.

Gezin van speksteen

Je zal het maar krijgen, dit werk is als cadeau gemaakt voor een mooi gezin. De sokkel is een boomstam die mooie kaal gehaald en geschuurd is. Het is een mooie samenspel van deze 2 materialen. Het heeft een ere plek in huis gekregen waar dagelijks van genoten wordt.

Teckel

Ze zijn zo leuk, lekker eigenwijs en je zou het niet zeggen maar ze zijn veel groter dan dat wij ze zien…

Gezin van Albast

Elk gezin heeft zijn eigen verhaal. Ook dit mooie gezin met liefde gemaakt.

Slang in het terrarium

Deze slang ligt in het terrarium van de de slang die er regelmatig op en tegen ligt. Een mooie project dat cadeau gegeven is.

Schildpad

Wat een bijzondere dieren zijn schildpadden, de maker heeft waterschildpadden en heb veel geleerd over deze dieren. Schitterende bewerking van deze speksteen.

Blad

Van een mooie schijf bruine albast een schitterend blad. De hosta was de uitgangsvorm maar gaandeweg gaf de steen zijn eigen vorm aan.

Torso

Oranje seleniet heeft schitterende lijnen in zich, dat komt zo mooi tot zijn recht in deze ranke Torso.