Engel seleniet

Seleniet engelensteen

Seleniet engelensteen

Als je Seleniet intypt bij google kom je veel tegen over de afkomst en de werking van Seleniet. De naam komt van de Griekse maangodin Selene, de dochter van Hyperion, zuster van Helios (zon) en Eos (dageraad).

Als werking wordt er aangegeven dat het een steen is die verbind, de verbinding tussen hemel en aarde. Het is een steen die rust geeft en bij meditatie gebruikt kan worden.

Waarom begin ik hier over? Ondanks het feit dat ik heel nuchter ben leef ik niet met de kreet baadt het niet schaadt het niet. Alles wat we doen heeft een gevolg en kan dingen in werking zetten. Maar alles valt of staat met dat je het wilt zien.

Ik vind het werken met Seleniet geweldig, deze steen heb ik van manlief in mijn handen gedouwd gekregen en was meteen verliefd. Kan niet goed uitleggen waarom maar het is een heel fijne steen om mee te werken en ik krijg er ook de vormen uit die ik voor me zie. Daarom vertel ik graag hoe ik begonnen ben met Seleniet.

Mijn eerste beeld van Seleniet was een meneer, deze heb ik ook verkocht en met veel plezier afscheid van genomen omdat ie schitterend in de zon stond.

In de tussentijd was ik aan mijn tweede beeld begonnen. Een vriendin wilde een ruilproject, zij zou een schilderij voor mij maken en ik een beeld voor haar. Ze wilde het van Seleniet hebben. Leek mij een mooie deal. Dus zo gezegd zo gedaan. Nou ja zo gedaan…. Zij is weg van engelen en ik wilde wel een engel voor haar maken. Geen idee hoe dat aan te pakken want nog nooit gedaan maar gewoon begonnen. En daar ontstond een mooie engel, na 120 uur vijlen was ie bijna klaar om te gaan polijsten.

Het afstaan van dit beeld was heel anders, daar had ik wel wat moeite mee maar daar kwam ook een oplossing voor. De vriendin die een schilderij voor mij zou maken vertelde dat zij niet zomaar een werk zou verkopen en dat als het bij iemand zou mogen hangen er wel eisen waren over hoe het moest hangen en dergelijke. Het was best wel een lange lijst waar het aan moest voldoen en tot slot gaf ze aan dat zij nog lang niet toe was om afstand te doen van haar werk. Dat gaf mij de ruimte om mijn engel zelf te houden. Niet geheel zonder schuldgevoel, maar had wel het gevoel dat het een begin was.

Toen ik met Seleniet begon te werken heb ik wel op google gezocht maar het scherm bleef leeg, echt helemaal niets over te vinden. Ook goed zal ik later nog wel een keertje kijken. Toen de engel af was typte ik het nog een keer in en het scherm stroomde vol met de kreet engelensteen. Als ik dat had geweten had ik er nooit een engel van gemaakt zo iets voor de hand liggend zou ik nooit doen.

Maar mijn eerste engel heeft dingen in beweging gezet, ik kreeg een opdracht om een engel te maken voor een oude meneer in ruil voor een prachtige Celestien, een steen die ik altijd heel erg mooi heb gevonden. En zo ontstond er steeds meer beweging. Dat er nu in Atelier ruimte is om mensen te laten ervaren hoe bijzonder het is om je eigen engel te maken. En dat is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig Atelier waar van alles gemaakt wordt. Van zwangere buiken tot het vereeuwigen van een huisdier en kinderen.

Alles wat we doen heeft een vervolg, ik heb ontdekt dat beeldhouwen met Seleniet mijn ding is, mijn passie en het begin van een nieuwe carrière. Mijn wil om te blijven ontwikkelen en te ontdekken heeft inmiddels al tot vele vormen geleid en ben ik heel blij met alles wat uit mijn handen komt en wat dat bij mensen los maakt. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet, mensen die anders in het leven staan, ik heb mezelf veel beter leren kennen en door mijn hart te volgen een veel leuker mens geworden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.