Seleniet engel met mariaglas

Seleniet engel met mariaglas

Het verhaal begint in het najaar, hier heb ik een groot stuk seleniet gevonden waar ik een engel in zie. Het heeft niet lang geduurd of ik was al druk aan het vijlen in deze steen. Als gauw werd mij duidelijk dat deze steen vol met harde gipskristallen zat.

Deze harde gipskristallen worden ook wel mariaglas genoemd. Dat betekende voor mij dat ik niet zomaar even aan het vijlen ging en dat als ik ging vijlen niet snel resultaat kon verwachten. Maar het extra effect van deze mariaglas kristallen is geweldig, het is net glas je kan erdoor in de steen kijken.

Het najaar ging over in de winter en het voorjaar en de engel had zijn definitieve vorm gekregen. In de week voor pasen ben ik begonnen met polijsten en heb hem op goede vrijdag de hele dag in mijn handen gehad. Tegen de avond was ie klaar en heb ik hem op een mooie plek in mijn woonkamer gezet zodat ik ernaar kon kijken. Met het paasontbijt stond de engel zo te glanzen dat ie licht gaf.

De engel is heel bijzonder, de gipskristallen zitten over de hele voorkant heen maar met name aan de linkerkant (voor de kijkers rechts) zijn de kristallen aanwezig.

Een paar weken later staat mijn engel in het zonlicht en komt er een bevriende kunstschilder langs en hij kijkt naar deze engel en zegt. De verrijzenis van Jezus is hier in verbeeld.

Nu ben ik heel nuchter maar wel heel bijzonder dat ik deze engel op goede vrijdag heb afgerond en dat ie met pasen stond te stralen in het zonlicht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.