copyright Seleniet Kunst, Antoinette Elsinga. Beeld Lemniscaat. Oranje seleniet op hout, hoogte 43 cm.

Seleniet en zon

Aanstaande zaterdag ga ik de kunstetalage bij het ICOON Theater in Vathorst inrichten. Heb er veel zin in!

Beelden uitzoeken

Vaak weet ik wel wat ik mee wil nemen maar deze keer is het zoeken naar een balans met de werken van Dorrety Brookhuis. Kleurige schilderijen van mensen en stillevens. Daar past mijn werk heel erg mooi bij. De mens is een terugkerend onderwerp in mijn werken. Daarom het paar dat ik onlangs gevormd heb voor de laatste ronde aan het polijsten zodat ik het op een rvs sokkel kan plaatsen. Die zal het geweldig doen in het zonlicht.

Zonnige etalage

De etalage krijgt veel zonlicht, heerlijk om natuurlijk licht te hebben voor je werk. het leeft dan toch meer. Zeker de beelden van seleniet.

Zonlicht en seleniet is een goede combinatie. Door het zonlicht kleurt witte seleniet zilver op, wordt de transparantie anders en het mariaglas laat regenbogen zien. Heel erg mooi maar ook met maanlicht of kunstverlichting werkt seleniet heel erg mooi samen. Maar niets gaat boven zonlicht op een werk.

Graag had ik bij de kleurige schilderijen de lemniscaat van oranje seleniet meegenomen. Idd ik ga het niet doen. Dit komt omdat oranje seleniet verbleekt door de uv in het zonlicht. Het wordt dan steeds witter van kleur, niet zo mooi transparant wit maar dof wit en dat vind ik dan weer minder mooi en daarvoor heb ik dit werk niet gemaakt. Juist de kleur en de vorm werken zo goed samen.

Je kunt wel een uv filter over de ramen plakken zodat het uv licht weerkaatst wordt maar dat is een heleboel gedoe terwijl het beeld op vele plaatsen kan staan en mooi is met indirect licht. Ook een waxinelichtje of kaars zorgt voor een mooi effect.

Expositie

Aanstaande zaterdag gaan we inrichten en dan is de expositie te bezichtigen tot 25 juni. Uiteraard komen er foto’s maar zelf kijken is veel leuker!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.