Beeldhouwen met Seleniet


Beeldhouwen met seleniet

Een dag voor jezelf, lekker bezig zijn met een mooi stuk seleniet. De stenen zijn door mij uitgezocht en van zeer mooie kwaliteit.

Je bent gebonden aan de vorm van de steen, een staaf of een blok maar kunt daarmee alles maken wat je zelf wilt. Je mag ook afbeeldingen meenemen van wat je wilt maken.

De beelden die in deze workshop gemaakt worden zijn “geabstraheerd van vorm” en zullen per persoon verschillen. Doordat je zelf je eigen beeld maakt, is deze uniek van vorm en volkomen persoonlijk. Eerst zal je de steen in vorm vijlen om hem vervolgens te polijsten. Door het polijsten verschijnt de melkachtige transparantie. In dit proces is er voldoende ruimte voor eigen initiatieven maar is het ook mogelijk om volgens een stappenplan te werken.

Programma in Amersfoort

09:45 Ontvangst

10:00 Uitleg over werken met Seleniet, uitzoeken van een steen en beginnen met je eigen beeld

12:30 Lunch, soep en broodjes

13:15 Verder met je eigen beeld

16:00 Polijsten

17:00 Met een mooi beeld naar huis

Investering

Als je een vrije vorm maakt € 150,- Euro, dit is inclusief steen van ongeveer 17 cm hoog, houten sokkel gebruik van professioneel gereedschap, lunch ( in het Atelier in Amersfoort), koffie / thee met versnapering.

Kijk voor de data op deze pagina: Aanmelden voor deze workshop

Op locatie beeldhouwen met seleniet

De investering voor deze workshop buiten het Atelier in Amersfoort is € 175,00, dit is inclusief steen van 17 cm hoog en  6 cm breed en diep ( lijkt klein maar is een dag doorwerken), inclusief houten sokkel, gebruik gereedschap, koffie en thee. Hiervoor geldt een minimaal aantal deelnemers van 12.

Data workshops

Zondag 30 oktober
Vrijdag 11 november.

Aanmelden voor een van deze workshops? Aanmelden voor deze workshop